Ansök till skolan

För närvarande finns enstaka platser kvar i vissa årskurser. Kontakta expeditionen om Ditt barn vill börja hos oss.

Maria Elementarskola är en fristående skola. För att Ditt barn ska börja i förskoleklassen måste Du ansöka om plats. Var god klicka på knappen nedan och fyll i formuläret. När ansökan skickats in får Du en bekräftelse på mail. Personuppgifter behandlas i enighet med dataskyddsförordningen GDPR.

Antagningsregler

Geografisk närhet är den huvudsakliga principen för antagning till förskoleklass på Maria Elementarskola. Södermalm och Gamla Stan är utgångspunkt för antagningen. Från förskoleklass har eleverna garanti att få börja årskurs 1. Syskon till elever på skolan som bor i dessa områden antas i första hand, därefter antas andra elever som bor på Södermalm och i Gamla Stan. Rektor beslutar om antagning av syskon från andra områden i mån av plats. Beroende på söktryck och om vi skapar en eller två förskoleklasser antas också elever utifrån en utvidgad geografisk radie. 

Tackar Du nej till erbjuden plats förlorar barnet även sin plats i kön. Om eleven senare önskar börja hos oss, i en högre årskurs, ska en ny ansökan upprättas. Det samma gäller vid uteblivet svar.

I några årskurser finns utrymme för att ta emot flera elever. Vårdnadshavare kan anmäla intresse för elever som vill börja Maria Elementarskola i någon annan årskurs än förskoleklass. Detta görs i ansökningsformuläret nedan.

Vid frågor kring antagningen, välkommen att kontakta expeditionen på tfn 073-625 09 61 
malin.rosen@mariaelementarskola.se (skoladministratör).